Borsko-jezero-plakat-SRB-2

Brošuru u PDF-u sa više informacija možete preuzeti ovde:

Pozivnica na Ritrit na Borskom Jezeru

Dragi Prijatelji,

Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na Ritrit sa Mohanđijem koji će se održati na Borskom jezeru, u hotelu “Jezero” od 16. – 21. novembra 2017. godine.

Po prvi put, učesnici mogu (u zavisnosti od svojih mogućnosti i afiniteta) da se opredele za jednu od dve opcije:

4 dana (16.11. – 19.11.)

6 dana (16.11. – 21.11.)

Ovaj Ritrit je prilika da se (ponovo) duboko povežete sa Sobom, počnete da ulazite u vaš unutrašnji prostor i budete u tišini.

U toku ovih 4 ili 6 blaženih dana, moći ćete da se posvetite unutrašnjem čišćenju i da se izmestite i udaljite od vašeg ubrzanog ritma svakodnevnog života. Sve to će se odvijati u moćnom prirodnom okruženju, u svesti i fizičkom prisustvu Mohanđija, pod Njegovim direktnim vođstvom.

Šta se očekuje od vas? Budite spremni da izađete iz vaših zona komfora i da prigrlite tišinu kako biste probudili unutrašnje blaženstvo. Dovoljno je da budete ono što jeste i da izrazite svoju istinsku prirodu. Mohanđi kaže „Biti duhovan znači biti SVOJ. Biti prirodan. Povezati se sa samim sobom. Prepoznavanje, razumevanje i stapanje sa samim sobom“. Majstor nam može pomoći da dopremo do sebe. Ono što se od učesnika traži jeste puna pažnja, otvorenost i disciplina s ljubavlju. Ritrit je predivna prilika da se iskusi unutrašnje blaženstvo i lakoća.

 

14390641_1266298236754739_2633259850896384620_nJutarnja joga biće pod veštim vođstvom joga instruktorke Devi Mohan po programu Himalajske Škole Tradicionalne Joge (HSTY). Dnevni raspored joge na Ritritu struktuisan je na način da radi na svih 5 elemenata u telu (Panča Tatva) i 7 energetskih centara. Program joge posebno je organizovala Himalajska Škola Tradicionalne Joge (HTSY) koristeći znanja stečena tokom decenije intenzivnih studija i brojnih istraživanja.

Efekat programa biće znatno pojačan ranojutarnjom terapijom vodom, jogom, vežbama disanja, procesima unutrašnjeg čišćenja kroz koje će nas voditi Mohanđi. Veganska hrana ići će ruku pod ruku s detoksikacijom i unutrašnjim čišćenjem.

Međutim, neprocenjiva vrednost ovog Ritrita je u istinskoj alhemiji koja se događa u proširenoj auri duhovnog Majstora. U pravom trenutku, kad je osoba otvorena i spremna da otpusti, iskra u unutrašnjem prostoru pojedinca izaziva pravu transformaciju.

Primarni fokus Ritrita biće na detoksikaciji na svim nivoima, kroz svaki od pet elemenata koji čine naše telo.Nivoi na kojima ćemo raditi detoksikaciju:

  • ćelijski nivo: kroz Mohanđijevo super intenzivno ”svesno disanje”, kao i kroz druge Pranajame i Šatkarma tehnike (element vazduha) kroz koje će nas voditi joga instruktorka Devi Mohan.
  • fizički nivo: kroz joga asane, svesno hodanje, pažljivo odabranu vegansku hranu, ranojutarnju terapiju vodom
  • emocionalni nivo: kroz meditaciju, tišinu, blagosiljanje i opraštanje (element prostora/uma) ulazimo u bezuslovnu ljubav
  • duhovni nivo: kroz Šaktipat (element vatre)
  • sinhronicitet postojanja u prisustvu Majstora, retki blagoslov bivanja u vibracji i auri Izvora.

Mohanđi će nas voditi ka oslobođenju od svih vezanosti, te nam takođe pomoći da pređemo granice uma koji nas sprečava da imamo direktne uvide u Apsolutnu Istinu našeg Bića.

Tokom Ritrita Mohanđi radi na razblaživanju i spaljivanju akumuliranog karmičkog “prtljaga” i podizanju naše frekvencije. Promene su izuzetno moćne i intenzivne. Mudrost i jasnoća, koje mogu doći jedino iz svesti istinskog Majstora, pomažu nam da održimo miran, stabilan i radostan unutrašnji prostor, bez obzira u kojim okolnostima se nađemo, još dugo nakon Ritrita.

Imaćete jedinstvenu priliku da iskusite radost, lakoću, duboka čišćenja i unutrašnju transformaciju. Ovo je prilika da budete pod Mohanđijevim vođstvom tokom 4 ili 6 dana Ritrita i uspostavite vezu sa Sobom – nije li to istinski blagoslov za svakog iskrenog tragaoca?

Više informacija:

mohanji-himalayan-school-of-traditional-yoga-logo-July23Joga – Himalajska Škola Tradicionalne Joge (HSTY) je vrsta joge koja je namenjena svima, bez obzira na zdravstveno stanje i iskustvo koje imate u jogi. Uzdizanje u svesti je istinski cilj joge. Osnova HSTY je u jednostavnosti i prirodnosti joga položaja.  To je stanje gde se telo, um i duša stapaju u jedno i na taj način dolazi do uklanjanja besa, anksioznosti i stresa. Suština joga položaja nije u istezanju, već u tome da se uz pomoć različitih položaja i tehnika disanja dopre do najdubljih nivoa kauzalnog tela, kako bi se otpustile potisnute emocije i otklonile blokade. Više informacija: http://mohanji.org/himalayan-school-of-traditional-yoga/

 

CW-logo-(color)-SRB(2)Svesno Hodanje – tehnika meditacije u pokretu koja nam je data od strane Mohanđija. Funkcioniše na više nivoa, vraćajući pažnju u sadašnji trenutak. Mohanđi kaže da je 30 minuta Svesnog hodanja kao 3 sata meditacije. Tokom Svesnog Hodanja, važno je fokusirati se na tri stvari: držati pravu kičmu, pogled treba da bude fiksiran 30-ak cm ispred vrha nožnih prstiju i fokus je na disanju uz kičmu. Pospešuje se metabolizam, varenje i cirkulacija, smanjuje se anksioznost, bes, nesigurnost i strahovi, povećava se koncentracija i umiruje se um. Više informacija: http://mohanji.org/conscious-walking/

 

glass-2619011_640Detoksikacija Vodom – tehnika čišćenja organizma sa 1,5 l vode, ujutru, na prazan stomak. Pospešuje se rad metabolizma i podstiče se izbacivanje toksina i nagomilanih otrova u telu koji svakodnevno nastaju u našem organizmu kao posledica stresnog načina života i zagađenosti životne sredine.

 

 

shaktipatŠaktipat – potiče od sanskritske reči šakti (energija ili moć) i pata (pasti) što znači prenošenje svete energije sa viših nivoa svesti na niže.  Šaktipat se dobija od Gurua ili duhovnog Majstora koji prenosi jedan oblik duhovne “Moći” ili “Buđenja” na primaoca. Šaktipat ima duboki efekat na život onoga ko ga prima i na taj način doprinosi duhovnom razvoju te osobe . Deluje na duboke karmičke impresije, uklanja veliki broj blokada i čisti karmički teret koji se kroz živote nagomilava u našem energetskom telu. Više informacija: http://mohanji.org/shaktipat/

 

meditate-1851165_960_720Meditacija – znači dopreti unutar sebe, zaći dublje izvan svih čula, kako bismo otkrili našu istinu i ostvarili komunikaciju sa sopstvenom dušom. Putem meditacije pronalazimo unutrašnji mir i blagostanje i vraćamo se u sadašnji trenutak i dolazi do dubokog energetskog čišćenja. Meditacija nam pomaže da ostvarimo harmoničan život, da opraštamo i da dubinski osetimo ljubav i zahvalnost.  Sve meditacije Mohanđi je dobio putem Više svesti i sve četiri meditacije (Moć Čistote, 360 stepeni, Procvat ljubavi, Blaženstvo tišine) se besplatno mogu skinuti na više jezika na sledećem linku: http://mohanji.org/meditations/

 

potato-soup-2152254_960_720Veganska ishrana – ishrana koja se bazira samo na biljnim proizvodima i ne sadrži nikakve namirnice životinjskog porekla.  Poenta veganske ishrane je da sva hrana koju unosimo u telo bude lagana i lako svarljiva, čime dobijamo više energije, umesto da je gubimo unoseći “tešku” hranu. Takođe efekat celokupnog “čišćenja” na svim nivoima je znatno pojačan uz ovakav način ishrane. Mohanđijeva učenja se protive svim oblicima nasilja uključujući i nasilje i eksploataciju životinja.

 

 

pexels-photo-321576Tehnike disanja (pranajame) – Pranajama pre svega podrazumeva svesnost daha, odnosno osvešćivanje disanja.  Prana, ili suptilna životna energija, se može opisati kao nešto što neprekidno teče u nama, ispunjava nas i odžava živim. Trebalo bi redovno praktikovati tehnike disanja kako bismo naše telo ispunili čistom pranom i energijom.

 

 

13606547_1108197219238014_3371725982429070997_nSatsang – sama reč znači druženje sa istinom ili biti u dobrom društvu. To je retka prilika da provedete vreme u fizičkom prisustvu Majstora i dobijete odgovore na pitanja koja Mohanđi dobija direktno iz Izvora. Mohanđi je savremeni duhovni Majstor koji prenosi najdublje istine s velikom jasnoćom, jednostavnošću i humorom. Mohanđijeva učenja odišu jednostavnošću i praktičnošću.

 

 

Mohanji-Healing-3Mai-Tri Isceljivanje – veoma sveta tehnika isceljivanja u kojoj  iscelitelj koristi moć i energiju  Mohanđija kao izvor isceljivanja. Ovo energetsko isceljivanje radi na najstuptilnijem nivou našeg postojanja, kauzalnom telu, ciljajući karmičke blokade. Ovo omogućava primaocu da se oslobodi karmičkog uzroka i da se reši i oporavi od obrazaca emotivnih I fizičkih oboljenja, čime se omogućava duhovni razvoj.  Više informacija: http://mohanji.org/healing/

 

 

Lokacija:  Hotel Jezero  (http://www.hoteljezero.rs/)

Hotel „Jezero“ ispunjava sve evropske standarde za hotel sa četiri zvezdice i prostire se na preko 14.000 m2. Nalazi se kraj Borskog jezera, 17 kilometara od Bora, a 250 od Beograda, na 438m nadmorske visine. Ovaj hotelsko-turistički kompleks će sa nivoom usluge i sadržaja koje pruža doprineti potpunijem doživljaju Ritrita, zbog lepote prirode i mirnog okruženja u kome se nalazi.

Hotel-Jezero-49Hotel-Jezero-136Hotel-Jezero-141
Hotel-Jezero-150

 

 

 

 

 

U troškove Ritrita je uključeno:

– autobuski prevoz iz Novog sada
– autobuski prevoz iz Beograda
– 3 noćenja sa punim pansionom za četvorodnevni program (od 16.11. do 19.11.2017)*
– 5 noćenja sa punim pansionom za šestodnevni program (od 16.11. do 21.11.2017)*
– gore pomenuti propratni program sa Mohanđijem

 

* Program počinje 16.11. večerom i završava se ručkom 19.11., odnosno 21.11.2017. godine.

Smeštaj je u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.
Moguće je obezbediti uz doplatu:
  • transport sa aerodroma
  • smeštaj u jednokrevetnim sobama

Za više informacija pišite na serbia@mohanji.org

maxresdefault (1)

*Zbog globalnog interesovanja, mesta će se popunjavati po redosledu rezervacija