Maču Pikču sa Mohanđijem

 

Za dodatne informacije o popustima, programu i F&Q kontaktirate nas putem mejla: perutrips@mohanji.org

Pođite zajedno sa duhovnim učeteljem na putovanje u sedište Šakti energije

Maču Pikču je centar koncetrovane Šakti energije. Biti na ovom mestu znači potpuno osvestiti svoje prisustvo u sadašnjem trenutku, osnažujući vas da prođete kroz sopstvenu inkarnaciju u celosti. Odlazak na Maču Pikču je kao ponovni ulazak u majčinu utrobu – dobijate zaštitu, moć, snagu da nešto uradite, da razumete i prihvatite sebe – što vam donosi duhovnu stabilnost i uzemljenje.” Mohanđi

Lociran 120 km severozapadno od Kuska (Cusco), grada Inka, Maču Pikču leži skriven od sveta u planinama obraslim džunglom sve do 1911. godine. Ovaj “Izgubljeni grad”, arheološki dragulj, 1981. Godine proglašen je Peruanskim istorijskim svetilištem, a 1983.UNESCO ga proglašava Svetskom baštinom.

Godine 2007. Maču Pikču je postao jedno od Sedam svetskih čuda.

Maču Pikču je jedno od mesta povezanih sa energetskim centrima sveta. Inke su ga izgradilena sasvim posebnoj lokaciji, visoko u Andima. Mesto samo po sebi kanališe energiju i omogućava čoveku da oseti nešto što prosto ne pripada svetu kakvog poznajemo. Podanici Božanske majke osećaju žensku božansku energiju kako se širi ovim svetim mestom. 

ZBOG ČEGA UČESTVOVATI?

Maču Pikču, jedno od retkih svetih, duhovnih, energetski jakih mesta, predstavlja kombinaciju izuzetnih prirodnih lepota i moćne, nesvakidašnje arhitekture, još uvek je u velikoj meri netaknuto ljudskim progresom. Ostalo je impresivno baš kao što je bilo na vrhuncu carstva Inka.

Zbog čega hodočasnici širom sveta hrle na ovo izolovano mesto? Bitniji od njegove fizičke lepote jeste izuzetan duhovni značaj vezan za Maču Pikču, o čemu postoje mnogobrojni dokazi iz najranijeg perioda.Lociran je u neposrednoj blizini planina i reke, koje su Inke smatrale svetima. Njegovi trgovi sadrže mnoge svetinje, hramove, isklesane kamene statue, od kojih su neke orijentisane prema astronomskim događajima kao što su zimska kratkodnevica, letnja dugodnevica, prolećna i jesenja ravnodnevica. 

Kombinacija snažne Šakti energije Maču Pikčua, uz blagoslov Mohanđijevog prisustva, učiniće ovo hodočašće intenzivnom duhovnom transformacijom sa fokusom na stabilnost i uzemljenje.

 • Retka mogućnost da iskusite veličinu Maču Pikčua iz duhovne perspektive, zahvaljujući Mohanđijevom prisustvu i vođstvu.
 • Biti u moćnom energetskom vorteksu Maču Pikčua omogućuje otvaranjesvih čakri i njihovo dovođenje u ravnotežu.
 • Duboko čišćenje kroz svetu ceremoniju, uključujući Pačamama (ceremonija Majci Zemlji), i nuđenje svoje najdublje zahvalnosti Božanskom.
 • Aktiviranje energije ljubavi Majke u vama, kako biste mogli da se nosite sa svim situacijama smireno i uz saosećanje, naročito u današnje vreme emocionalne nedoslednosti i nasilja.
 • Izrazito povećanje svesnosti, sa naglaskom na sposobnost bivanja u sadašnjem trenutku.

Emocionalno i duhovno čišćenje sa ovog hodočašća, u zavisnosti od vaše sposobnosti primanja, proširiće vaš pogled na život.

Kroz sesije razgovora, pitanja i odgovora tokom puta, Mohanđi nam prenosi znanje i smernice, direktno i jednostavno, savršeno prilagođeno zahtevima svakog pojedinca.

Tokom hodočašća, uz Mohanđijemo vođstvo radimo na slabljenju i spaljivanju nagomilane karme, kao i na dizanju i povećavanju naše frekvencije. Mudrost i jasnoća, koje primimo tokom ovog hodočašća, pomoći će nam da održimo miran, stabilan i srećan unutrašnji prostor dugo nakon što se hodočašće završi.

IMG_3916-400x630

Jezero Titikaka

Jezero Titikaka je predivno i veoma poštovano sveto jezero koje se nalazi na granici između Perua i Bolivije, blizu Kopakabane. Prema mitologiji Inka, tvorac Bog Virakoča se podigao iz jezera Titikaka da bi stvorio sunce, mesec, zvezde i prva ljudska bića.

Plutajuća ostrva Uros, nastanjuju ljudi koji vode poreklo od Ajmarana, koji su postojali pre Inka. Njihovi običaji su da sve pletu od trske, uključujući male kuće, krevete, pa čak i čamce.

Jedna od najlepših stvari kod ovog jezera je odsustvo razvoja uz obalu. Titikaka ostaje ajmarsko unutrašnje more, nanjegovim obodima se još uvek nalaze farme i dobro obrađena zemljišta. Titikaka jezero je veliko ali uvek mogu da se vide njegove obale – visoke, gole litice, zelene padine, planine i peščani vrhovi.

Široko je kao more i duboko kao kanjon; privlačno plavo poput Mediterana ali hladno kao Švedski Loh Nes. U njemu se ne može plivati.Ne može se preko njega ploviti i nikad ga ne možete potpuno upoznati. A ipak, to je jednood najmirnijih mesta na Zemlji koje pruža utehu, nadu i stabilnost.

 1. april 2019. (prvi dan)

Dolazak u Kusko

Dobrodošlica u Kusko, Peru. Vaše hodočašće počinje dobrodošlicom, praćeno satsangom sa Mohanđijem iste večeri. Iskoristite ovaj dan za odmor i oporavak jer je važno da se prilagodite klimi ovih nadmorskih visina (3 400 m).

 1. april 2019 (drugi dan)

Avana Kanča, Olantjatambo

Dan počinje putovanjem iz Kuska do sela Anama Kanča, gde se posećuje mala farma koja je dom krznenog stada južnoameričke kamile. Lokalni umetnici ovde demonstriraju tradicionalne tehnike tkanja i pred vašim očima izrađuju šarene odevne predmete.Iz Avana Kanče se prijavljuje u hotel koji se nalazi u Svetoj dolini. Nakon ručka se putuje na udaljeni kraj Svete doline radi posete dervnog grada Olantjatambo. Hram Sunca Inka je poznat kao piramida Pakaritambo, ili kao Mesto Zore Sutrašnjice (Dawning Place of Tomorrow). Poznat je i kao Lemurski hram Ljubavi – vibracija ljubavi se može osetiti na tom mestu.

 1. april 2019. (treći dan)

Iglesia Naupa, Huajpo Lagun, Pačamama*

Tog dana, posetiće se duhovne tačke moći u Svetoj dolini i oko nje, počevši sa tačkom Huajpo Lagun. Jedna od najlepših laguna Svete doline, njene vode snabdevaju okolne zajednice i polja, a okolne planine i vrhovi se reflektuju u njima.

Iz Huapa Lagune nastavljamo ka Iglesia Naupa, koja se nalazi između Urubambe i Olantjatamba.Iglesia Napua je stari hram gde zlato sija u Kečui.Sa spoljne strane mogu se videti samo neke stepenice Inka kojima se penje uz planinu i nekoliko vulkanskih kamenja koji formiraju prirodnu šupljinu, gde su Inke konstruisale “Vaku” (“WAKA”), sveti hram koji se koristi kao energetski i ceremonijalni centar gde su izvođeni rituali posvećeni Mesecu, Suncu i Apusu (Bogu planina).

Imaćete priliku da učestvujete u ceremonijalnom blagodarivanju i ponudama “Pačamami”, Majci Zemlji u prisustvu voljenog Mohanđija.Pačamama ceremonija ponude je deo sistema reciprociteta između materijalnog i duhovnog sveta.Prema uverenjima Andeana, to pomaže da se uspostavi ravnoteža u životu.

 1. april 2019. (četvrti dan)

Sveta dolina – Maču Pikčua

Ujutru sledi ukrcavanjena voz za Aguas Kalientes, mali grad koji se nalazi ispod Maču Pikču. Uživaćete u spektakularnom putovanju vozom, prolazeći pokraj dolina, planina i karakterističnih zajednica. Prelazeći sa planinskih lanaca do vodenih šuma, nadmorska visina će se smanjiti na 1900 metara.

Dolaskom u Aguas Kalientes, ostavlja se prtljag u hotelu, a potom se ukracav u autobus koji vodi do Maču Pikču.

U prisustvu Majstora, energija koja se može osetiti na Maču Pikčuu je više nego izvanredna. Postoje mesta na Maču Pikču na kojima ovu energiju možete osetiti još jače. Legenda kaže da je mesto gde je Maču Pikču izgrađen birano sa velikom pažnjom, i da su strukture koje su izgrađene unutra organizovane i sagrađene do najsitnijih detalja. Postoje neka mesta u ovom gradu na kojima bez ikakvog napora možete osetiti energiju, dovoljno je samo da približite ruke na nekoliko centimetara od dobro poznatog izvora energije.

Nakon šro provedete neko vreme sa Majkom prirodom u prisustvu našeg voljenog Šri Bramariši Mohanđija i upijete izvanrednu energiju iz zemlje, vraćamo se nazad do hotela.

 1. april 2019. (peti dan)

Maču Pikču

Ujutrose još jednom odlazi naMaču Pikču vođenu turu i istražuju veličansvena vrata Sunca (Inti Punku). Inti Punku ili Intipunku se nalazi na 2 745 metara nadmorske visine sa jedne strane planine Maču Pikču. Dajte sebi dovoljno vremena da posetite ovo mesto jer tura može trajati do od prilike 2 sata. Inti je ime koje je dato Bogu Sunca Inka. Oni su verovali da će on, ako ga obožavaju, dozvoliti da kiše padnu i usevi rode. Kapija savršeno uokviruje planinu koja se nalazi iza, a u zoru kada sunce izlazi, celi prizor je okupan svetlošću. Nije ni čudo da tako veličanstveno obeležje nosi ime Boga Sunca.

Nakon ručka se vozom odlazi ka Svetoj dolini, a nakon toga se ide za Kusko.

 1. april 2019. (šesti dan)

Kusko

Tog dana ćete ukoliko želite (nije obavezno) moći da posetite lokalnu tržnicu “San Pedro” i Katedralu na glavnom trgu. Poseta hramu Saksajhuman, jednom od najsjajnijih konstrukcija Inka.

Nakon toga mođete ukoliko želite posetiti  Korianči (Kečua iskopine zlata) koja je bila glavna religijska zgrada posvećena obožavanju Sunca, čiji su zidovi, kako su letopisci zabeležili, obloženi slojevima zlata.

 1. april 2019. (sedmi dan)

Puno

Tog dana se putuje do Puna. Ovo je predivno putovanje gde ćete pre nego što uveče stignete do Puna, posetiti i doživeti božansku energiju raznih hramova na putu.

 1. april 2019. (osmi dan)

Puno

Smešteno na 3 812 metara nadmorske visine, i predstavlja dom četrdeset jednom ostrvu. Jezero Titikaka je najviše svetsko plovno jezero.Ono graniči Boliviju i Peru. Etimološki, jezero Titikaka je prevedeno u značenje “Kamen Puma”, jer oblik jezera izgleda kao da puma lovi zeca.

Prema drevnoj Inka lgendi, život na zemlji počinje kada je Bog Virakoča ustao iz jezera i stvorio naš svet. U međuvremenu, energetski iscelitelji smatraju da je jezero jedno od najduhovnijih i najmoćnijih mesta na Zemlji; navodeći ga kao najveći energetski vorteks portal u Južnoj Americi.

Takođe, posetićete ostrva Uros i Takile, tamo ćete provesti znatno vreme u krilu Majke prirode i zagrljaju voljenog Mohanđija.

 1. april 2019. (deveti dan)

Amaru Muru i Silustani

Amaru Muru – ogromna misteriozna vrata – kao strukturu u Haju Marka planinskom regionu južnog Perua u blizini jezera Titakaka, odavno je to mesto poštovano od strane lokalnih Indijanaca kao “Grad bogova”. Legende kažu da je ovo mesto povezano sa planinom Kajlaš gde se pojavljuju još jedna vrata kao struktura u obližnjim planinama. Ovo potvrđuje uverenja da su mesta međusobno povezana i da zaista deluju kao portali.

Silustani koje je smešteno na 4000 metara je poluostrvo na obalama jezera Umajo, nedaleko od Puna, u Peruu. Na ovom poluostrvu mogu se naći čulpasi, drevne kule – neki su kružnog a neki pravougaonog oblika – izgleda da je to korišteno u svrhu grobnica, ali i kao hramovi. Baš kao što su ostaci papa i svetaca sahranjivani u Vatikanu, kako možemo pretpostaviti ostaci tela koji su pripadali važnim ljudima bili su sahranjivani ovde.Veruje se da su ovo gradilište koristile Inke i ljudi koji su živeli pre Inka.

 1. april 2019. (deseti dan)

Odlazak iz Puna

Nakon doručka sledi prevoz do aerodroma, ukrcavanje u avion, i time je hodočašće  završeno.

 

PRIJAVITE SE SADA

Posetu Maču Pikču treba smatrati svetim hodočašćem. Ljudi koji su već išli na programe sa Mohanđijem, mogu posvedočiti o duhovnoj transformaciji koja im se desila. Naročito ćemo nastojati da stvorimo ohrabrujućiduhovni prostor u duhu sange (duhovne porodice), gde učesnici podržavaju jedni druge u svojim transformacijama, kako bi izvukli maksimalnukorist iz ovog hodočašća.

Cena programa uključuje smeštaj, hranu tokom trajanja programa, kao i programe sa Mohanđijem. Sav prihod je namenjen humanitarnim aktivnostima Udruženja Mohanđi Srbija.

PRIJAVITE SE ZA MAČU PIKČU

Popunite prijavu online: www.mohanji.org/apply-for-machu-picchu/